Verzending

Nadat de drukgerede PDF’s voor een drukwerkproductie gecontroleerd zijn, wordt deze veelal via internettoepassingen naar de verwerker gestuurd.
Interne Workflows van uitgevers en drukkers zijn niet hetzelfde ingericht.

Bij veel uitgeverijen is het mogelijk advertentie materiaal per email (of webportal) aan te leveren.
Inmiddels zijn er uitgeverijen die de mogelijkheid hebben om via een Webportal of FTP omgeving data aan te leveren.

Bij veel drukkerijen is het mogelijk opdracht data  via FTP of HTTP uploads naar de drukker aan te leveren.

Veel drukkerijen controleren binnenkomende data mbv “preflight” technieken.
In veel gevallen bestaat bij de aanlevering de mogelijkheid dat u;
– een opdracht specifieke omschrijving toe kunt voegen
– in geval van “errors” tijdens het preflighten de preflight resultaten online of via mail kunt bekijken.
– de “geripte” pagina online accoord kunt geven voor verdere productie

Het aanleveren van data rechtstreeks in het webportal van de drukker heeft in alle gevallen de voorkeur boven de vele gratis datatransfer diensten zoals “wetransfer” en” YouSendIt” , “send2deliver ” en ” sendyourfiles”. omdat in geval van het gebruik van webportal systemen in vele gevallen de contactpersonen direct geïnformeerd zijn over uw data-aanlevering en de data automatisch verwerkt kan worden.

Om de data-aanlevering via ” WebUploads en FTP” correct te laten verlopen is het noodzakelijk dat de rechten op het netwerk correct zijn ingesteld.
Dat betekend dat “Poort 80 en Poort 21” open moeten staan.

Sommige Webupload  tools maken gebruik van een “java applet”

In alle gevallen wordt geadviseerd kennis te nemen van de mogelijkheden die de individuele uitgevers en drukkers voor de verzending aanbieden.

Naamgeving van bestanden

Een goede naamgeving van uw bestanden is van groot belang voor een snelle en correcte verwerking van uw bestanden. Zorgt u  er in ieder geval voor dat in de naam het paginacijfer correct is weergeven ( bijv. XXXX-p001.pdf) en dat er maximaal 23 karakters gebruikt worden.